Hartelijk welkom bij Vivenda ´A nossa coroa`, luxe bungalows in het groene hart van Portugal

Klik op foto´s voor vergroting. Klik op de groene tekst voor de link.

Zie ook: www.krooninportugal.com

 

In het gebergte Serra da Estrela, met de hoogste top van het Portugese vasteland, treft u adembenemende landschappen en gletsjermeren. Dan zijn er nog de gebergten van Lousã, Açor en Caramulo, waar u vanaf de wandel- en fietspaden de natuur kunt ontdekken. Hier kunt u ook bergbeklimmen, abseilen, raften, kanoën.of fietsen.

De natuur is het hele jaar door groen en weelderig. 

In de directe omgeving van Vivenda 'a nossa coroa' zijn legio mogelijkheden om van de natuur te genieten, te voet of met de auto en als u wel een heuveltje kunt bedwingen met de mountainbike. De wegen zijn goed begaanbaar.

 

In uw vakantiebungalow ligt een dikke map met diverse tips, mooie zwemplekjes, routes voor een prachtige autorit en/of spectaculaire wandelroutes.

 

Voor de wielrenner is het een uitdaging de hoogste top van de Serra da Estrela te bereiken. Lees hier een verslag van een van onze gasten die de zware maar mooie tocht naar de Torre op 2000 meter gemaakt heeft.

Onze Vivenda ligt in een rustig gebied op een heuvel waardoor er prachtige vergezichten naar de bergen zijn. 

We liggen echter niet afgelegen want op 2 kilometer afstand ligt Coja. 

Coja is, het hele jaar door, een levendig dorp waar alles aanwezig is. Diverse bars, restaurants, een heerlijk terras, maar ook banken, supermarkten en diverse leuke kleine winkeltjes.

Aan de andere kant van onze Vivenda ligt het gezellige dorp Arganil op 7 km afstand.

In Arganil vindt u de grotere supermarkten zoals de Lidl en de Intermarché.

 

Coja ligt aan de rivier de Alva. 

Langs de rivier zijn op diverse plaatsen zwemgelegenheden gecreëerd met strandjes, terras, snackbar en restaurant.

In de zomer is het mogelijk te kanoën.

 

 

Voor een grote kanotocht kunt u naar de dichtbijgelegen rivier de Mondego. U vaart dan stroomafwaarts naar Coimbra. Voor meer informatie zie O Pioneiro do Mondego.

De sportievelingen die geen last hebben van hoogtevrees kunnen een dag, onder goede begeleiding, de ongerepte natuur in voor outdoor sport o.a.canyoning, climbing of abseilen.

Trans Serrano bij ons in de buurt organiseert diverse sportieve, goed georganiseerde, excursies.

Piodão een afgelegen bergdorp met smalle en steile straatjes in leisteen is zeker een bezoek waard.

Studentenstad Coimbra is de dichtstbijzijnde stad op zo'n 50 km afstand.

Behalve een historisch centrum met op de top de prachtige oude universiteit, kapel en bibliotheek uit 1728, vindt u hier ook diverse moderne winkelcentra. In Coimbra wordt regelmatig de fado bezongen in kleine cafés en in de kerk.

 

Conimbriga ligt 16 km ten zuidwesten van Coimbra en is de belangrijkste Romeinse vindplaats in Portugal.

 

Palácio do Buçaco, dit koninklijk jachtslot, tegenwoordig een hotel, staat in het Parque Nacional do Buçaco. In dit natuurbeschermingsgebied vlakbij Luso en ten noordoosten van Coimbra tegen de hellingen van de Serra do Buçaco groeien en bloeien 300 uitheemse en 400 inheemse planten- en boomsoorten.

Tussen Santa Comba Dão en Viseu ligt een vrij vlakke fiets- en wandelroute met de naam Ecopista do Dão. De route is 49 km lang en waarschijnlijk de mooiste ecopista van Portugal.

Wij kunnen u helpen met de huur van de fietsen en het regelen van de taxi die u op het eindpunt komt ophalen.